Home Wijnreizen Proeven in Portugal: 8-daagse wijnreis Douro & Porto

Proeven in Portugal: 8-daagse wijnreis Douro & Porto

Wijnreis Douro, Churchills, port proeven

Proeven in Portugal: 8-daagse wijnreis Douro & Porto

Denk je aan Port dan denk je aan Noord-Portugal, Porto en de wijnstreek Douro. Dit is één van de meest indrukwekkende wijngebieden ter wereld en niet voor niets bestempeld als werelderfgoed door de Unesco. In deze veelzijdige wijnreis Noord-Portugal combineer je de porthuizen in de stad Porto met het binnenland en de indrukwekkende landschap van de Douro. Wijnranken groeien hier al eeuwenlang op terrassen, een gebied wat bijna alleen maar door mensen toegankelijk is en daarom worden de druiven vooral met de hand geplukt. In de vallei groeien de druiven voor de beroemde Port en voor heerlijke rode en witte wijnen.

Ontdek deze streek met al haar charmante landhuizen tijdens een wijnreis Noord-Portugal. Na een paar dagen in de bruisende stad Porto volg je de route langs de Douro-rivier, het binnenland in. Behalve ondergedompeld worden in een gebied met een eeuwenoude wijntraditie, kun je uitstapjes maken de natuur in en historische plaatsen zoals Lamego, Pinhão en Amarante.

Prijs vanaf € 450 per persoon. Vraag jouw prijs aan >

Programma van dag tot dag*

1: aankomst op de luchthaven, route naar het verblijf in Porto
2: bezoek aan Porto, rondleiding en proeverij bij een porthuis
3: bezoek aan Porto
4: route naar de Douro-vallei
5: bezoek aan het wijngebied, proeverij en diner op het verblijf
6: bezoek aan Lamego en Pinhão, eventueel boottocht
7: vrije dag of bezoek aan een wijnhuis
8: terugreis

*Dit programma kan op maat aangepast en verlengd worden op basis van jullie wensen, reis periode en voorkeuren.

De droomplekken van de wijnreis Douro

Tijdens deze wijnreis Douro verblijf je op twee unieke, verschillende locaties. Het eerste verblijf is een stijlvolle guesthouse in Porto, op loopafstand van alle bezienswaardigheden. Daarna reis je naar het hart van de Douro streek waar je op een wijnlandgoed verblijft met een prachtig landhuis vol historie.

Stijlvolle guesthouse, in Porto

Aan de rand van het historisch centrum, op loopafstand van de kade aan de rivier en alle highlights van de stad. Een guesthouse met 6 moderne en kamers in een klassiek herenhuis. Een hartelijk ontvangst en alle tips om de stad te verkennen.

Een uitgebreide omschrijving over deze droomplek en foto’s vind je hier.

Historisch landhuis in de Douro

Landhuis in klassiek Portugese stijl omringd door wijngaarden, gelegen in een slaperig dorpje in het hart van de Douro vallei. De rode, witte en Port wijnen worden geproduceerd onder het toeziende oog van de beroemde vinoloog Niepoort. Moderne kamers, een zwembad en luxe verwennerij.

Een uitgebreide omschrijving over deze droomplek en foto’s vind je hier.

Kaart

 

Inbegrepen

3 nachten in een tweepersoonskamer, op basis van logies en ontbijt
Rondleiding en wijnproeverij bij een porthuis
4 nachten in een tweepersoonskamer, op basis van logies en ontbijt
Rondleiding en wijnproeverij op het verblijf
Huisgemaakt driegangendiner

Niet inbegrepen

De individuele wijnreizen van Under the Olive Tree bestaan uit een landarrangement. Hierdoor geniet je van de vrijheid van het zelfstandig reizen en zelf je eigen tempo bepalen. Vliegtickets, huurauto en eventuele reis- en annuleringsverzekering worden daarom door de reizigers zelf geregeld en zijn niet inbegrepen.

 

Boek een verblijf op deze droomplekken. Vraag jouw prijs aan >

Dit vind je misschien ook leuk