Home Travel De mooiste stranden in Midden-Portugal

De mooiste stranden in Midden-Portugal

mooiste stranden in Midden-Portugal, mooiste strand, Midden-Portugal

Strand van Loriga, foto van Trilhos e Milhas

De mooiste stranden in Midden-Portugal

Met de warme zomerdagen denk ik alleen maar aan de verkoeling van water! Zeker na een dag rondtoeren, stadjes bezoeken of gewoon omdat de warmte er naar vraag. Wie mij kent weet dat als ik ergens ben het liefst op zoek ga naar de mooiste strandjes. Die de locals mij aanbevelen of die ik ga jaren op mijn verlanglijstje heb staan.

Tijdens een vakantie in het binnenland van Midden-Portugal zou je door de weelderige natuur, bergen en huizen in steen bijna vergeten dat hier ook prachtige beekjes, riviertjes en meren zijn. Met kraakhelder water wat zo uit de bergen stroom (ijskoud!) maar oh-wat-is-dat-lekker! Bepakt met een picknickmand met lunch, fruit en drinken kan ik gerust een dagje aan het water doorbrengen. Dit zijn mijn mooiste stranden van Midden-Portugal.

Praia da Loriga, in de Serra da Estrela

Is één van de meest geliefde en mooiste stranden in Midden-Portugal. Het ligt midden in het natuurgebied van Serra da Estrela, vlak buiten het dorpje met dezelfde naam. De omgeving van Loriga is ook rijk aan akkers wat het uitzicht enerzijds lieflijk maakt, anderzijds grillig door de reusachtige bergen in graniet. Het dorp zelf is ook een bezoekje waard met haar straten en huizen in graniet.

Praia da Foz de Égua, vlakbij Piódão

Het dorpje Piódão is misschien wel een van de mooiste plaatsen van Midden-Portugal. Een piepklein dorp gebouwd in leisteen met vrolijke blauwe deuren en kozijnen. De kronkelstraatjes nodigen uit voor een wandeling door het dorp wat vooral in de zomermaanden levendig is. Veel bewoners wonen in de stad of buitenland en toch is hier een gemoedelijke en fijne sfeer. Het dorp heeft zelf een natuur zwembad maar als je iets verder rijdt kom je bij het strandje van de rivier Foz de Égua.

Vale do Rossim, in het hart van de Serra da Estrela

Is een adembenemende plek in het hart van het natuurgebied Serra da Estrela. Een groot meer strekt zicht uit hoog tussen de bergen en je kunt hier genieten van de natuur en de stilte. Waar in de wintermaanden vaak sneeuw ligt (je kunt hier in de buurt zelfs skieen) is het nu een fijn strand en een meer van kristalhelder water. Aan het meer vind je het Ecoresort Vale do Rossim waar je kano’s kunt huren. Een stukje verder rijden ligt het restaurant van Penhas Douradas, één van de beste plekken om te eten in de omgeving.

Praia Caldas de Sangemil, in de Dão vallei

Dit strandje ligt in het dorpje Sangemil, midden in de wijnstreek Dão en vlakbij Viseu. Het leuke dorpje heeft een eeuwenoude oorsprong en moet als sinds de Visigoten zijn. Dit komt omdat er veel waterbronnen in de omgeving zijn, waarvan het water rijk is aan mineralen die goed zijn voor de klachten van bepaalde aandoeningen. Zo werden er thermale baden gebouwd die nog steeds bezocht worden. Daarnaast heeft het dorp een fijn strand aan de oevers van de rivier.

mooiste stranden in Midden-Portugal

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment