Home Travel 3 x lente in het zuiden van Portugal

3 x lente in het zuiden van Portugal

rondreis Portugal, lente in Portugal

Één van mijn favoriete plekjes in de Algarve

3 x Lente in het zuiden van Portugal

Het is lente! Dit is voor mij één van de fijnste jaargetijden om een rondreis door het zuiden van Portugal te maken. De weilanden in het binnenland van de Algarve en de Alentejo staan vol in bloei, Overal groeien wilde bloemen in duizend tinten geel, roze, paars, rood. De zon is lekker warm, de luchten helderblauw en het licht perfect om mooie kiekjes te schieten. Een ideaal moment voor een actieve vakantie, steden te bezoeken, een terrasje te pakken of om naar een lokale markt te gaan. Met temperaturen die schommelen tussen de 20 en de 25 graden, met pieken tot 30 voelt het zomers warm!

Dit zijn mijn favoriete bestemmingen voor een voorjaarstrip naar het zuiden van Portugal:

Puur natuur in de Algarve

Het oosten van de Algarve is rustig en rustiek. Het is een gebied met veel fruitbomen en een glooiend landschap waar je goed kunt wandelen en fietsen. Verder het binnenland in en zelfs naar het strand. Bijzonder is het natuurpark van Ria Formosa, aan de kust. Deze lagune wordt beschermd vanwege de enorme diversiteit aan vogels en vissen. Maar het staat ook bekend om de adembenemende stranden en kleurrijke vissersdorpen. Verder in de buurt vind je gezellige plaatsen zoals Tavira en Castro Marim. In deze laatste wordt zout nog op traditionele wijze op zoutpannen geproduceerd.

zuiden van portugal, rondreis Portugal, lente in Portugal

Traditionele huizen aan de kust van de Algarve

De charmes van de Alentejo

Ten noorden van de Algarve vind je de Alentejo. Een landelijke streek die in de lente een betoverend plaatje vormt van glooiende weilanden met wilde bloemen. Dit is ook een gebied waar veel olijfbomen, kurkeiken en wijngaarden groeien, waar je mooie autoritten kunt maken zonder ook maar iemand tegen te komen. In witte slaperige dorpjes zoals Serpa, Mértola of Monsaraz kun je aanschuiven voor een lunch met lokale producten. Zoals olijfolie, schapenkaas of vlees van het ‘zwarte’ varken. De Alentejo staat ook bekend om heerlijke wijnen die op grote landgoederen geproduceerd worden. Je kunt een bezoek brengen één van de charmante landhuizen of beter nog… in eentje overnachten!

zuid portugal, alentejo, wijngaarden, landhuis

zuiden van portugal, rondreis Portugal, lente in Portugal

Lente in Portugal, bloemen in de Alentejo

Hippies en vissers aan de Costa Vicentina

De Costa Vicentina, de westkust van de Alentejo is een stukje onontdekt Portugal. Baaien met paradijselijke stranden, indrukwekkende kliffen en vissersplaatsen wisselen elkaar af. Langs deze kust loopt één van Europa’s mooiste wandelroutes: de Fishermen’s trail, onderdeel van de Rota Vicentina. Maar deze kust is ook dé plek om te surfen, vis te eten en te genieten van de ontspannen hippie-sfeer! In de zomer kan het hier druk zijn maar in de lente is dit een fijne plek om een aantal nachten te verblijven.

zuiden van portugal, rondreis Portugal, lente in Portugal

Natuurgebied Costa Vicentina aan de westkust van de Alentejo

zuiden van portugal, rondreis Portugal, lente in Portugal

Rijden langs de Costa Vicentina, Alentejo

Een rondreis door het zuiden van Portugal

Deze drie bestemmingen kun je combineren tijdens een rondreis door het zuiden van Portugal. Stuur mij een bericht met je wensen en we stellen een mooie reis samen!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment