Home Travel Het jaar 2017 in reizen, dromen en liefde

Het jaar 2017 in reizen, dromen en liefde

2017 in reizen

Het jaar 2017 in reizen, dromen en liefde

Met een glas rode wijn en een tafel gevuld met hapjes blik ik tevreden terug op een jaar vol reizen, dromen en liefde! 2017 is in een zucht voorbij gevlogen en er is zoveel gebeurd dat een momentje stil staan wel op z’n plaats is. Ik wil iedereen bedanken die het afgelopen jaar met Under the Olive Tree in Portugal is geweest. Dank voor de reislustige berichten. Voor, na en zelfs tijdens jullie vakantie. De zonnige foto’s. De goede tips en ideeën.

Ik wens jullie uit mijn hart een Fantastisch 2018!

Terugblik

Het begin van een eigen bedrijf heb ik als een wervelstorm beleefd. Er moest van alles komen en van alles gebeuren. En het liefst allemaal tegelijk. Van het bouwen van de website, het bezoeken van huisjes en hotels, ze voorzien van een mooie pagina, de teksten, eigen foto’s, Facebook…Tot het beheer van alle boekingen en de nodige administratie bijhouden. Geen dag had genoeg uren om het allemaal af te krijgen.

Na bijna 3 jaar bezig te zijn met voorbereiden en het zetten van de eerste stappen, heb ik in 2017 de rust gevonden in alle hectiek en ben ik erg trots met wat er nu staat. Een deel van de administratie besteed ik sinds dit jaar uit en dat heb ik als een enorme opluchting ervaren. De basis aan accommodaties staat er. En telkens meer bezoekers weten de website dagelijks te vinden. Halverwege het jaar heb ik het kantoortje van Under the Olive Tree een make-over gegund. Meer witte en zachte kleuren, een ladekast voor de nodige structuur en veel planten. Het is dagelijks een genot om achter mijn bureau aan te schuiven.

Tenslotte heb ik rust gevonden in het aanbod van de website. Het klinkt misschien een beetje raar maar als je begint wil je eigenlijk alles kunnen doen. En met alles bedoel ik het aanbieden veel verschillende soorten hotels, huisjes en plekken. Omdat een hotel graag met je samen wilt werken of omdat een klant er naar vraagt. Hier werd ik niet per se gelukkig van. Afgelopen jaar ben ik ervan bewust geworden dat soms ‘nee’ tegen een klant zeggen niet erg hoeft te zijn. Als het betekent dat je daarmee de focus legt op de kwaliteit van je aanbod.

Deze duidelijkheid ervaar ik als een zachte bries, in plaats van de wervelstorm uit het begin. Die heeft zich vertaald in een website met wat voor mij de mooiste plekken zijn: bijna allemaal van Portugese eigenaren. Met stijl, luxe en comfort. Een sfeervol interieur. Een persoonlijke touch. Aandacht voor lokale materialen en kleuren. Een plek waarvan je zou verlangen dat het je eigen huis zou zijn. Maar waar je vooral het karakter en gastvrijheid van Portugal kunt ervaren. En waar proeven centraal staat: van de lokale keuken, verfijnde gerechten, biologische producten en de wijnen die uit de streek vandaan komen.

2017 in reizen

2017 in reizen

In 2017 is het dan ook een genot geweest om zo nu en dan naar Portugal te kunnen reizen. Soms voor een lang weekend, in de zomer voor een paar weken of simpelweg om mijn ouders of vrienden weer te zien. Soms alleen, soms met mijn vriend.  Het najaar was absoluut een hoogtepunt. Behalve dat het de perfecte tijd is om de Douro vallei te ontdekken, besloot mijn vriend mee te gaan met het opzoeken van nieuwe hotels. Een welverdiend tripje want, achter de schermen, is hij de gene die mij altijd moed in weet te spreken als het een dagje wat minder is. Behalve de Douro en het noorden ging ook nog op pad naar:

  • Februari: de westkust van de Alentejo, Lissabon
  • Maart: Omgeving Évora en noordelijke deel van de Alentejo
  • Mei: omgeving van Lagos, Algarve
  • Juli: Lissabon, de westkust en Algarve
  • Oktober: Noord-Portugal en de Douro-vallei

Blijven dromen!

Wie mij kent weet ik dat ik een voorliefde voor wijnstreken en wijn heb. Omdat Portugal als wijnland nog niet super bekend is maar oh-zo-mooi en afwisselend en interessant, ben ik mij hier verder in aan het verdiepen. Het begrijpen van wijnen en de streken waar ze vandaan komen is fascinerend! Om jullie (en mezelf natuurlijk ook!) beter te kunnen voorzien van de nodige informatie, besloot ik in het najaar om deel te nemen aan de Basiscursus Wijn. Vijf lessen en vijftig geproefde wijnen verder werd de cursus half december met het officiële SDEN 2 examen. Het diploma pronkt al in mijn woonkamer!

Toch blijft het hier niet bij want deze basiscursus krijgt in 2018 een vervolg met het volgende niveau, SDEN 3. Mijn droom is dan ook om de website verder te kunnen aanvullen met recepten en om advies te geven over wijnen die er goed bij passen.

2017 in reizen, strand, noord portugal

Liefde in 2018

Tenslotte, is mijn grootste wens voor 2018 om het verliefde gevoel van 2017 vast te houden. Dat sprongetje van geluk bij het bezoek aan een nieuw geopende guesthouse op de perfecte plek in de Douro-vallei. Bij het ontdekken van een stijlvol hotel in Lagos. Of bij herzien van de eigenaren en droomplekken die sinds het begin van Under the Olive Tree erbij zijn. Het leukste is om hun verhalen te horen en betrokken te worden bij hun plannen en ideeën. Het klinkt een beetje cliché. Niets maakt mij blijer dan het delen van de liefde die achter elke droomplek schuilt. Voor de streek, het verblijf en het ontvangen van gasten.

Dus blik ik nu vooruit, naar een fantastisch 2018!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment