Home Travel 5 x genieten van de herfst in Portugal

5 x genieten van de herfst in Portugal

De herfst in Portugal is zacht en de zon nodigt je nog uit om heerlijk buiten te zijn, stadjes te bezoeken en uitwaaien op het strand. Nu die herfst- en wintermaanden er aan komen vind ik het heerlijk om nog even te kunnen genieten van de Zuid-Europese sfeer. Dus hierbij mijn favoriete plekjes voor een verblijf in de herfst in Portugal!

Rust en ruimte in Noord-Portugal

In het noorden van Portugal kleurt de natuur in oktober en november in duizend tinten rood, geel, goud… De dagen kunnen stralend en zonnig zijn, terwijl je in de avond je lekker terug kunt trekken bij de open haard. Met je lievelingsmuziek of een goed boek. Must-sees tijdens een herfst trip naar Portugal zijn de historische stadjes Guimarães en Braga, de Douro-vallei en Porto.

Druiven plukken en wijn proeven

De herfst in de Douro-vallei staat in het teken van wijn, wijn en nog eens wijn! De druivenoogst is dan in volle gang en er is overal bedrijvigheid in de wijngaarden langs de Douro-rivier. Een bijzonder moment in het najaar in Portugal waar je midden in belandt en als je dat zou willen kun je zelfs een dagje mee druiven plukken. Ben je geen liefhebber van wijn dan is dit één van de meest indrukwekkende landschappen van Portugal!

Cultuur snuiven en de natuur in

Het midden van Portugal, tussen de Taag en de Douro rivier, wordt ook wel het authentieke hart van Portugal genoemd. Je raadt het al… slaperige dorpjes, verscholen in de natuur waar het lijkt alsof de tijd stil heeft gestaan. Met lieve mensen en stadjes vol historische gebouwen. Hoogtepunten zijn Coimbra, Viseu, het wijngebied Dão en het natuurpark Serra da Estrela.

Romantische citytrip

Neem 4 à 5 dagen om Lissabon en omgeving te ontdekken. Een heerlijke stad, vol licht, lekker eten, terrasjes én ‘the place to be’ dit jaar. Één van mijn favoriete wijken is São Bento, nét buiten de toeristische hectiek en waar je de échte, lokale sfeer van Lissabon proeft. In 10 wandel-minuten ben je in het bruisende Bairro Alto en nog iets verderop vertrekken de treinen naar de kustplaats Cascais en het romantische Sintra.

Uitwaaien op het strand

Genieten van de Zuid-Europese zon  doe je aan de westkust van de streek Alentejo, ten zuiden van Lissabon. Hier vind je een paar van de mooiste stranden van Portugal en een groot deel van de kust tussen Sines en Sagres is een beschermd natuurgebied. Dit is één van de hotspots voor surfers, wandelaars en fietsers. De perfecte bestemming dus voor een verblijf in de herfst in Portugal.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment